Lexman advocaten

Blindelings vertrouwen

De oprichters van Lexman zijn afkomstig van grotere advocatenkantoren in de regio en in de Randstad.

De advocatuur is hun passie. Door hun uitgebreide kennis en ervaring zijn de advocaten van Lexman in staat oplossingen voor complexe problemen te creëren.

 • Arjan Maes

  Mr. Arjan Maes (1973) is vanaf 1997 werkzaam in de advocatuur, laatstelijk als partner van een middelgroot kantoor in de regio Apeldoorn. Mr. Maes is gespecialiseerd in de juridische aspecten van de vastgoedpraktijk in al haar facetten, alsmede in het intellectuele eigendomsrecht, waaronder het merkenrecht, het auteursrecht en domeinnamen. Tevens voert mr. Maes een algemene ondernemingsrechtelijke praktijk.

 • Jos Berenschot

  Mr. Jos Berenschot (1967) startte in 1997 als juridisch adviseur bij de gemeente Apeldoorn om zijn loopbaan in 1999 een vervolg te geven als advocaat bij de sectie Vastgoed & Overheid van het kantoor CMS Derks Star Busmann, vestiging Arnhem. In 2006 zette hij zijn praktijk voort onder de naam Berenschot Advocatuur, en hij was in 2008 een van de oprichters van Lexman Advocaten.

 • Erwin van Essen

  Mr. Erwin van Essen (1970) voert met name een advies- en procespraktijk en is gespecialiseerd in het faillissements- en bouwrecht en het huurrecht. Hij is ruim 15 jaar advocaat en beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in de advisering van cliënten over juridische faillissementsrechtelijke en bouwrechtelijke aangelegenheden

 • Hugo Oosterhuis

  Mr. Hugo Oosterhuis (1967) is advocaat vanaf 1994. Na vijf jaar te hebben gewerkt in een kleiner kantoorverband in Zutphen heeft mr. Oosterhuis negen jaar ervaring opgedaan als medewerker en later als partner van een middelgroot kantoor in de regio Apeldoorn. Vanaf 1 januari 2008 is hij als mede-oprichter verbonden aan Lexman Advocaten.

 • Leónie van Meggelen

  Mr. Leónie van Meggelen (1978) heeft in 2003 haar studie Rechten afgerond en is sindsdien werkzaam in de advocatuur. Haar carrière is zij gestart bij één van de grotere kantoren in Twente. Aldaar hield zij zich op voortvarende en ondernemende wijze voornamelijk bezig met het arbeidsrecht. Tevens is mr. Van Meggelen een periode werkzaam geweest in een meer algemene praktijk. Zij voelt zich naast het arbeidsrecht dan ook zeer thuis in ondermeer het burgerlijk procesrecht.