Arjan Maes

Advocaat

Arjen Maes
mr. A.P. (Arjan) Maes (1973) is vanaf 1997 werkzaam in de advocatuur, laatstelijk als partner van een middelgroot kantoor in de regio Apeldoorn.

Mr. Maes is gespecialiseerd in de juridische aspecten van de vastgoedpraktijk in al haar facetten, met een nadruk op het huurrecht voor bedrijfsruimten.

  • Nederlands Recht (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Vastgoedrecht gespecialiseerd
  • Winnaar van de landelijke pleitwedstrijden (1999)
  • Ex-lid van de Raad van Toezicht in het Arrondissement Zwolle
  • Vervult diverse bestuursfuncties
  • Vastgoedondernemer in enkele vastgoedondernemingen (buiten het verband van Lexman Advocaten)

Toelichting

Sinds 1997 ben ik, Arjan Maes (1973) advocaat. Na 10 leerzame jaren te hebben gewerkt bij een middelgroot kantoor, achtereenvolgens in Zwolle en Apeldoorn, heb ik in 2008 tezamen met enkele andere compagnons het vastgoed- en ondernemingsrechtkantoor Lexman Advocaten opgericht.

De nadruk in mijn praktijk ligt op het vastgoedrecht. Nog concreter, het huurrecht, aan- en verkoopperikelen rondom vastgoed en zakelijke rechten (erfdienstbaarheden, opstalrecht etc.). Woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, aannemers, pensioenfondsen, vastgoedbeleggers en makelaars reken ik tot mijn klantenkring.

In ons kantoor oefenen wij op ondernemende wijze het vak uit. Die insteek hanteren we niet alleen in onze eigen organisatie, maar zo kijken we ook naar onze cliënten en hun werk- en aandachtsgebieden. Onder andere door daarin, buiten ons kantoor, ook zelf actief in te zijn en trends en nieuws te volgen ook als dat niet direct juridisch van aard is. Het spreken van dezelfde taal is geen marketingpraat, maar een vereiste om je cliënt echt van dienst te zijn.

Van cliënten hoor ik terug dat ze mijn creativiteit, bevlogenheid en snelheid van handelen waarderen.

Sinds inmiddels ook alweer een jaar of 15 ben ik in twee verschillende samenwerkingen met enkele andere vastgoedondernemers, doende in mooie, karaktervolle en binnenstedelijke panden woonruimte te realiseren voor eengezinshuishoudens.

Die samenwerkingen staan los van Lexman. Wat er echter aan extra ervaring en begrip als ontwikkelaar en belegger is opgedaan dient de advocatenpraktijk iedere dag.

En zo is die cirkel mooi rond.