Blockchain strategie en past het in het bestaande rechtssysteem?

Wat is blockchain en heeft u zichzlef afgevraagd wat het voor uw onderneming kan betekenenen?

Blockchain is hot. Een enkeling voorspelt dat banken zullen verdwijnen door de opkomst van blockchain. Een ander dat blockchain de wereld zal veranderen. Toekomstmuziek wellicht, maar de rechten voor het gebruik van de muziek van Hardwell worden vandaag al daadwerkelijk verdeeld via de blockchain. Blockchain is de technologie onder de virtuele munteenheid bitcoin. Over bitcoin is al de nodige jurisprudentie, en ver juridische aspecten van de digitale munt wordt al uitgebreid geschreven. Veel van wat aan blockchain wordt toegedicht heeft echter niets met bitcoin te maken. Juridische literatuur over blockchain als zodanig is er in Nederland nog nauwelijks, noch over andere toepassingen daarvan dan voor bitcoin. (Juridische aspecten van (toepassingen van) blockchain (pdf) Gepubliceerd in: Computerrecht 2016/218.

Het blockchain is voortdurend in beweging en zal veel branches veranderen in de manier waarop ze werken.

Dat betekent dat u beter nu voorbereid kan zijn op de veranderingen die er aan komen of u nu in het vastgoed werkzaam bent of in de detailhandel of te maken hebt met goederenstromen.

Lees binnenkort snel meer. Lexman start een blog zodat u kan mee discussieren over alle onderwerpen die met blockchain te maken hebben.

Erwin van Essen

2018-06-10T16:45:41+00:00