Erwin van Essen

Advocaat

Erwin van Essen
mr. Erwin F.E. van Essen (1970) voert een advies- en procespraktijk en is gespecialiseerd in het ondernemings- en vastgoedrecht. Hij adviseert bedrijven over, saneringen (mede door Corona/Covid-19), bestuurdersaansprakelijkheid, Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA),  algemene voorwaarden, contracten,  bouwrechtgeschillen, en erfdienstbaarheden etc  (www.overnamesite.nl). 
Mr Van Essen leidt het Blockchain Team en adviseert en participeert hij in start-ups en ondernemingen op het gebied van blockchain technologie (DLT- technologie) en cryptorecht , met name bij use-cases in het vastgoed (partial ownership).

Mr. Erwin van Essen is vanaf 1998 werkzaam als advocaat.

Erwin adviseert bedrijven op het gebied van ondernemings- als vastgoedrecht.  Men kan daarbij onder andere denken aan het opstellen van algemene voorwaarden, het voeren van huur- en bouwrechtgeschillen, begeleiding vastgoedtransacties en sanering van bedrijven. Indien u in de financiële problemen komt kan het aanbieden van een akkoord u direct helpen. Tevens ondersteunt hij bestuurders bij (een bijna) faillissement en aansprakelijkheidskwesties.  Mr. Van Essen adviseert vanuit zijn brede kennis op het gebied van recht en onderneming, hoe u als ondernemer uw doelen kan bereiken. Vanaf 2017 houdt hij zich tevens bezig met advisering in de innovatieve en  disruptieve technologie bekend als “blockchain” (DLT) , “smart contracts” en digitale valuta zoals Bitcoin, Etherium, Cardano, ect. Een onderdeel daarvan betreft de privacy wetgeving (AVG, GDPR) en de combinatie met ISO 27001 en NEN 7510. Deze technologie en bijbehorende wetgeving wordt voor veel bedrijven uiterst actueel in de komende jaren. 

  • Nederlands Recht (Universiteit Utrecht)
  • Grotius Specialisatieopleiding Onroerend Goed
  • Grotius specialisatieopleiding faillissementsrecht
  • Ondernemingsrecht / Vastgoedrecht / Bouwrecht 
  • Oxford Blockchain Strategy course
    DLT, Blockchain, smart contracts, AVG, Cryptocurrency
  • Lid Insolad
    Lid van de Vereniging voor Bouwrecht advocaten (Vbr-A)