Huurrecht

Van huur is sprake als bij overeenkomst de één (verhuurder) aan de ander (huurder) een zaak in gebruik verstrekt in ruil voor een tegenprestatie, meestal een geldelijke (huur).

De meest bekende voorbeelden van huur betreffen die van woningen, kantoren en winkels.

De advocaat kan als uw adviseur en begeleider in procedures op diverse onderdelen in het huurrecht van dienst zijn.

Gebreken

Denk aan het beoordelen en laten oplossen van gebreken aan het gehuurde. Gebreken zijn er in vele soorten. Van het lekkende dak, tot de verhuurder die in een klein winkelcentrum ook het naast gelegen pand bezit en dat juist verhuurt aan een concurrent van zijn andere huurder. Een vakkundige beoordeling van gebrekensituaties levert resultaat op. Bij voorkeur in goed overleg, maar als het moet via een rechterlijk oordeel.

Huurprijswijziging

Een andere belangrijke tak van sport betreft het wijzigen van de huur van bedrijfsruimtes. Kan de huur wel worden gewijzigd en hoe moet dat dan? Binnen ons kantoor is ruime ervaring aanwezig om uw vragen hierover te beantwoorden en het proces van herziening van A tot Z te begeleiden.

Contractvorming

Bij voorkeur spelen we niet alleen een rol als er al problemen zijn, maar zijn we die het liefste voor. Al in de fase van contractvorming leveren wij toegevoegde waarde door suggesties te doen voor contractbepalingen of het advies bepaalde zaken juist anders te regelen. Het gebruiken van een vrij eenvoudig te downloaden model is een eerste stap, maar daarmee beschikt u nog lang niet altijd over een passend contract. U laat de autogarage toch ook niet bepalen welke accessoires u wel en niet op uw nieuwe auto krijgt?

In onze huurrechtpraktijk mogen wij werken voor cliënten met verschillende achtergrond. Van coöperaties, tot het grootwinkelbedrijf, en van de middenstander tot de vastgoedbelegger die meerdere kantoren en/of winkels bezit.

Een succesvol optreden in huurkwesties is veelal mede afhankelijk van een bedrijfsmakelaar met kennis en ervaring van de lokale markt. In onze huurrechtpraktijk werken wij resultaatgericht samen met meerdere makelaarskantoren om u integraal van dienst te kunnen zijn.