Mediation

Een echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap veroorzaakt veelal heftige emoties. Het vertrouwde gezinsverband valt uiteen. Er ontstaan twee nieuwe gezinnen en de kinderen verblijven dan bij het ene en dan bij het andere gezin.

Mediation is een bekende vorm van conflictoplossing en een goede methode om crisissituaties in een relationele sfeer op te lossen. Niet alleen bij echtscheiding, maar ook bij geschillen in de omgangsregeling, de uitvoering van het ouderschapsplan of het echtscheidingsconvenant kan mediation een helpende hand bieden, zodat ex-partners weer verder kunnen.

Beide partners nemen gelijktijdig en vrijwillig deel aan de mediation. Er behoeven niet twee advocaten ingeschakeld te worden, zodat er de nodige kosten kunnen worden bespaard.

Tijdens het mediationtraject wordt u samen begeleid door onze advocaat-mediator. Mr. De Witte is een gediplomeerde echtscheidingsbemiddelaar, die lid is van de Verenging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS) www.verenigingfas.nl, en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

De ervaring leert dat bij mediation de echtscheidingsprocedure doorgaans sneller kan worden afgewikkeld dan bij een echtscheiding waarbij partijen tegenover elkaar (blijven) staan. Daarbij is de wil om de gemaakte afspraken uit te voeren en na te komen beduidend meer aanwezig.

Is mediation een werkwijze dat bij u past? Neem dan contact met ons op.